Cum ia nastere o rochie

Un "nor" de tulle, o bucata de dantela, un detaliu a unei opere de arta, o bijuterie antica, o inspiratie din zilele obisnuite, etc. 

Ideea apare asa, intr-o secunda. Cateodata, un nou model apare dintr-o schita desenata, dupa ce s-au vizualizat noile materiale propuse.

Daca am fost atrasa de o dantela cu un model floral deosebit, o asez pe un manechin de croitorie pana reusesc sa ii gasesc pozitia potrivita pentru un bust in devenire.

Dupa se aleg celelalte materiale care se potrivesc cu dantela de la bust.

In alte dati se intampla sa schitam rochia si abia dupa sa alegem materialele.

Cand un produs este pe comanda, imbin modelul clientei cu catevan idei potrivite fizicului si personalitatii ei. Practic schitam impreuna modelul si tot impreuna alegem materialele.

Pentru rochia la comanda sunt foarte importante sfaturile stilistice, ele trebuie sa vina de la persoane in domeniu, cu experienta potrivita, pentru ca rochia sa se aseze perfect pe clienta. Asta este valabil si cand ne cumparam o rochie din magazin, daca sfatul nu este unul potrivit, riscam ca rezultatul final sa nu fie cel dorit.

Dupa alegerea materialelor si stabilirea modelelor, schitele merg in productie unde le asteapta cu interes echipa de croitorese.

Croitoresele au rolul de a descifra schitele in asa fel incat rochia sa prinda contur. Se realizeaza tiparul pe fiecare model si marime in parte. Dupa ce s-a taiat materialul in functie de tipar, se da la cusut, iar dupa daca este nevoie se da la ornat dantela si brodat iar la final se finiseaza.

Ultima parte este controlul calitatii, unde se taie atele ramase, se verifica daca mai este nevoie sa imbunatatim ceva, se calca si gata! Rochia este numai buna de livrat sau de expus frumos in magazin.

Procesul de creare este una dintre partile mele preferate din meseria mea, va astept cu drag sa vedeti ce rochii superbe va asteapta ca sa le probati.

Va imbratisez!

Lasa-ne un comentariu

Toate comentariile vor fi analizate inainte de a fi publicate

Shop now

You can use this element to add a quote, content...